Shantykoren

  

                                                               Shantykoren

Shantykoor 3x Niks treedt zaterdagmiddag op in de Grote Tent. Zij zullen het podium delen met Shantykoor de IJsselmannen en Albatros. Ze maken er met z'n allen een mooi feestje van, dus kom vooral kijken.                                                                  Shantykoor 3xNiks

Shantykoor 3xNiks is in 2008 ontstaan als koor die liedjes meezongen met een cd maar algauw werd het een koor met eigen muzikanten en werd er een mooi optreden neergezet met spontane interacties met het publiek. Ons repertoire bestaat uit Nederlandse potpourri's en zeemansliederen, maar ook de Engelstalige shantys ontbreken uiteraard niet. De liedjes gaan over alles wat een zeeman roert, zijn schip, de zee, zware stormen, dronkenschap en uiteraard de vrouwen. 3XNiks treedt regelmatig op bij bedrijfsfeesten, festivals, verzorgingshuizen, scholen en andere feestelijke aangelegenheden. Met een voor iedere gelegenheid samengesteld repertoire weet 3XNiks de stemming er altijd goed in te brengen.

               

 

                                                                      Shantykoor Albatros

                         

Het Shantykoor “Albatros”, is in 1998 opgericht, en bestaat momenteel uit 28 leden, waarvan er een aantal een instrument bespelen zoals accordeons, gitaar, drums en grote trom.
Een uitgebreide geluidsinstallatie zorgt voor een goede zang prestatie en voor muzikale ondersteuning tijdens het optreden. Het koor wordt daarnaast geleid door een professionele dirigent.
Het repertoire bestaat uit shantys en daaraan verwante liederen in de Nederlandse, Engelse, Duitse en Spaanse taal.
Omdat zeer regelmatig wordt opgetreden in verzorgings- en verpleegtehuizen is het repertoire ruim voorzien van Nederlandse liedjes met name over Rotterdam, de zee en de nostalgie van het ruime sop.
Kenmerkend voor het koor is de losse sfeer tijdens de optredens. Het koor straalt uit dat het plezier heeft in het zingen en dat het het publiek een gezellige middag of avond wil bezorgen.                                   


                                                     Shantykoor de IJsselmannen

                      

Al eeuwen lang bevaren de schippers uit Ouderkerk aan den IJssel de Hollandsche IJssel. Zij worden “De IJsselmannen” genoemd. In 2002 is het Shantykoor De IJsselmannen opgericht en behoort tot één van de grootste koren in ons land. De IJsselmannen staan bekend om hun plezier in het zingen, het gevarieerde repertoire en de interactie tussen koor en publiek. 
Optredens worden verzorgd bij bedrijven, zorginstellingen, congressen, feesten, shantyfestivals en op cruiseschepen.De Paardenmarkt Heenvliet in beeld

Bekijk onze uitgebreide fotogallerij
TERUG