Shantykoren

  

                                                               Shantykoren

Shantykoor 3x Niks treedt op de zaterdagmiddag op in de Grote Tent. Zij zullen het podium delen met Shantykoor Rotterdam en Hoeksche Waard. Ze maken er met z'n allen een mooi feestje van, dus kom vooral kijken.


                                                                  Shantykoor 3xNiks

Shantykoor 3xNiks is in 2008 ontstaan als koor die liedjes meezongen met een cd maar algauw werd het een koor met eigen muzikanten en werd er een mooi optreden neergezet met spontane interacties met het publiek. Ons repertoire bestaat uit Nederlandse potpourri's en zeemansliederen, maar ook de Engelstalige shantys ontbreken uiteraard niet. De liedjes gaan over alles wat een zeeman roert, zijn schip, de zee, zware stormen, dronkenschap en uiteraard de vrouwen. 3XNiks treedt regelmatig op bij bedrijfsfeesten, festivals, verzorgingshuizen, scholen en andere feestelijke aangelegenheden. Met een voor iedere gelegenheid samengesteld repertoire weet 3XNiks de stemming er altijd goed in te brengen.

                                         

 

                                                           Shantykoor Rotterdam

Mogen wij eerst het Shantykoor Rotterdam even kort voorstellen? Alweer 25 jaar geleden werd het Shantykoor Rotterdam opgericht Sindsdien is het koor bij menige gelegenheid aanwezig geweest om een uitvoering te verzorgen. Dat is het Shantykoor Rotterdam wel toevertrouwd. Samen met vier accordeonisten, twee gitaristen en twee banjospelers plus een Bodhran speler en een  enthousiaste dirigent is het koor een welgeziene gast bij diverse gelegenheden. Het Shantykoor Rotterdam wordt, buiten de optredens in en om Rotterdam, ook regelmatig gevraagd om buiten de provinciegrens een optreden te verzorgen. Het is een koor dat momenteel uit ruim 65 leden bestaat en wekelijks, onder leiding van  Bert Jansen, oefent op een repertoire dat qua shanty repertoire erg breed is en eigenlijk heel veel omvat, zeg maar: Van de ruwe shanty tot aan de melodieuze Ierse ballades

                                   


                                                           Shantykoor Hoeksche Waard

Het Shantykoor De Hoeksche Waard is in 2001 opgericht en binnen enkele maanden groeide het koor van zeven naar vijftig leden. Inmiddels is het een zeer ervaren en volwassen koor met gemiddeld zes optredens per maand van Zeeland tot in Utrecht. De locaties van de optredens zijn zeer gevarieerd: van bejaardentehuizen tot festivals en van scheepsbegroetingen tot verjaardagspartijen.

                                                                  
De Paardenmarkt Heenvliet in beeld

Bekijk onze uitgebreide fotogallerij
TERUG